Recepten

Stoofpotje Jambonneau

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 1 mini jambonneau per persoon

  • 6 sjalotten

  • Kontje boter

  • 1,5 lt bruine fond

  • 0,75 sinaasappelsap

  • 10 kumquats

  • 3 groene courgetten

  • 4 stengels witte selder

  • 4 teentjes look geplet

  • 2 laurierblaadjes

  • Enkele takjes tijm

  • 30 krielaardappelen

Bereidingswijze

  1. Snij de sjalotten in grove stukken.

  2. Smelt de boter en bak de sjalotten en look mooi bruin.

  3. Blus met sinaasappelsap en laat even inkoken.

  4. Voeg de bruine fond toe.

  5. Schil de krielaardappelen en halveer.

  6. Snij de courgette en de selder in stukjes.

  7. Halveer de kumquats.

  8. Voeg alle overige ingrediënten toe aan de saus.

  9. Laat zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn.

  10. Leg de Jambonneau in de saus en warm deze op.

  11. Breng op smaak met peper en zout.

Toon alle recepten