Recepten
Stoofpotje Jambonneau
Categorieën: Vlees
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
1 mini jambonneau per persoon
-
6 sjalotten
-
Kontje boter
-
1,5 lt bruine fond
-
0,75 sinaasappelsap
-
10 kumquats
-
3 groene courgetten
-
4 stengels witte selder
-
4 teentjes look geplet
-
2 laurierblaadjes
-
Enkele takjes tijm
-
30 krielaardappelen
Bereidingswijze
-
Snij de sjalotten in grove stukken.
-
Smelt de boter en bak de sjalotten en look mooi bruin.
-
Blus met sinaasappelsap en laat even inkoken.
-
Voeg de bruine fond toe.
-
Schil de krielaardappelen en halveer.
-
Snij de courgette en de selder in stukjes.
-
Halveer de kumquats.
-
Voeg alle overige ingrediënten toe aan de saus.
-
Laat zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
-
Leg de Jambonneau in de saus en warm deze op.
-
Breng op smaak met peper en zout.
Toon alle recepten