Salade
Een lichte salade die perfect scoort tijdens de lente. Met Kipfilet Asperges als eiwitrijke basis is dit een handige optie voor traiteurs of lunchcateraars die variatie zoeken in koude gerechten.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product8 dikke plakjes Kipfilet Asperges
1 bussel witte asperges
1 bussel groene asperges
4 hardgekookte eieren
handvol fijngesnipperde peterselie + extra blaadjes
handvol fijngesnipperde bieslook
4 el mayonaise
4 el yoghurt
2 tl mosterd
2 tl citroensap
peper en zout
12 radijsjes
Bereidingswijze
Leg de geschilde asperges in kookpot met gezouten koud water.
Plaats op het vuur en breng het water tot kookpunt, laat heel even zachtjes koken en zet de kookpot vervolgens van het vuur.
Laat de asperges 10 minuten rusten in het warme water.
Plet de eieren, snijd de kip à ’t spit en de asperges in stukjes.
Meng de yoghurt met de mayonaise, de mosterd, peterselie en bieslook.
Breng op smaak met peper en zout en citroensap.
Meng de vinaigrette met de asperges.
Verdeel over de borden samen met de eieren, kip à ’t spit met asperges, de asperges, fijngesneden radijs en de extra peterselie.