

-
Home
-
Laat Je Inspireren
- Dikke Sneden Kalkoen Aan 't Spit Met Erwtjes en Sla
Dikke sneden Kalkoen aan 't spit met erwtjes en sla
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
30 min.
Een eenvoudige maar heerlijke klassieker. De sappige, goudbruin geroosterde kalkoen wordt perfect aangevuld met zoete erwtjes en frisse, krokante sla. Een traditioneel gerecht dat gegarandeerd scoort!
Ingrediënten voor 10 personen
Bekijk product10 dikke plakken kip aan 't spit
500 gr erwtjes
2 sjalotten fijn gesnipperd
1 dl kippenfond
handvol dragon
1/2 krop sla
klontje boter
vers gemalen peper en zout
Bereidingswijze
1
Sueer de sjalotten in de boter tot ze glazig zijn.
2
Voeg de erwtjes toe en roerbak.
3
Blus met de kippenfond en laat sudderen tot de bouillon verdampt is.
4
Breng op smaak met peper en zout.
5
Snij de sla in reepjes, hak de dragon.
6
Voeg toe aan de warme erwtjes.
7
Bak de dikke plakken kalkoen kort in wat vetstof.
8
Serveer met gefrituurde aardappelblokjes.