Dikke sneden Kalkoen aan 't spit met erwtjes en sla

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 30 min.

Een eenvoudige maar heerlijke klassieker. De sappige, goudbruin geroosterde kalkoen wordt perfect aangevuld met zoete erwtjes en frisse, krokante sla. Een traditioneel gerecht dat gegarandeerd scoort!

Ingrediënten voor 10 personen

Bekijk product

10 dikke plakken kip aan 't spit

500 gr erwtjes

2 sjalotten fijn gesnipperd

1 dl kippenfond

handvol dragon

1/2 krop sla

klontje boter

vers gemalen peper en zout

Bereidingswijze

1

Sueer de sjalotten in de boter tot ze glazig zijn.

2

Voeg de erwtjes toe en roerbak.

3

Blus met de kippenfond en laat sudderen tot de bouillon verdampt is.

4

Breng op smaak met peper en zout.

5

Snij de sla in reepjes, hak de dragon.

6

Voeg toe aan de warme erwtjes.

7

Bak de dikke plakken kalkoen kort in wat vetstof.

8

Serveer met gefrituurde aardappelblokjes.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus