Gegrilde Kip aan 't Spit met paksoi en tomaat in de oven

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

De gegrilde Kip aan ’t Spit speelt de hoofdrol in dit smaakvolle ovengerecht. Met paksoi, zoete tomaatjes en een Aziatische dressing biedt dit een uitgebalanceerd hoofdgerecht dat opvalt in elke bereidingstoog.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

4 plakken Kip aan 't Spit

4 mini paksoi

32 datterino tomaatjes

2 el olijfolie

1 tl sesamolie

1 tl suiker

2 el sojasaus

sap van 1/2 limoen

sesamzaadjes

dragon

Bereidingswijze

1

Snij de kip aan ’t spit in fijne balkjes.

2

Wrijf de ham lichtjes in mat olie en leg ze even op een hete grill.

3

Snij de paksoi in kwarten.

4

Bak deze beetgaar in wat olie.

5

Snij de datterino tomaatjes in schijfjes.

6

Verdeel ze over 4 vuurvaste schoteltjes.

7

Leg er de paksoi bovenop.

8

Meng de overige ingrediënten en besprenkel de paksoi/tomaat.

9

Plaats 10’ in een voorverwarmde oven, 180°C.

10

Strooi er wat sesamzaadjes en enkele blaadjes dragon over.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus