Recepten

Fiorino met zwarte olijventapenade

Dit verfijnde recept combineert de rijke smaak van zwarte olijventapenade met de zachte smaak van Fiorino en knapperig bladerdeeg. De prachtig gepresenteerde Fiorino-bloemen maken dit gerecht niet alleen heerlijk van smaak, maar ook visueel aantrekkelijk. Perfect als verrukkelijk hapje voor een speciale gelegenheid.

Categorieën:
Basisproducten:
Gebruiksmomenten:

Ingrediënten

  • 20 plakjes Fiorino

  • 10 rondjes bladerdeeg met een diameter van 10 cm

  • 300 gr zwarte olijven

  • 10 kerstomaatjes

  • 250 gr Manchego kaas

  • Scheutje olijfolie

  • Scheutje sushiazijn

  • 2 el gehakte peterselie

  • 2 ansjovisfilets

  • 1 el kappertjes

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Doorprik het bladerdeeg en plaats ze in muffinvormpjes.

  2. Bak de bladerdeegkuipjes in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze goudgeel en knapperig zijn, ongeveer 15 à 20 minuten.

  3. Hak de zwarte olijven, Manchego kaas, ansjovis en kappertjes grof. Voeg olijfolie toe totdat je een smeuïge tapenade krijgt. Breng op smaak met peper en zout, en meng de gehakte peterselie erdoor.

  4. Hak de kerstomaatjes en marineer deze in sushiazijn.

  5. Leg twee plakjes Fiorino trapsgewijs op elkaar, plooi ze in twee en rol ze op tot een elegante bloemvorm.

  6. Vul de bladerdeegkuipjes met de zwarte olijventapenade, maak een kuiltje in het midden en plaats de Fiorino-bloem erin.

Toon alle recepten