Lunch
De combinatie van gegrilde mediterrane groenten, frisse kruiden en de rijke smaak van Fiorino-salami maakt dit broodje tot een smaakvolle meerwaarde op elke menukaart. Makkelijk te preppen in bulk, snel te assembleren à la minute en visueel aantrekkelijk, ideaal voor foodservice die inzet op beleving én efficiëntie.
Ingrediënten voor 8 personen
40 plakjes Fiorino
8 stukken focaccia
2 courgetten
1 aubergine
2 puntpaprika’s
Tijm
Rozemarijn
BBQ-saus
Bereidingswijze
Snijd de focaccia’s horizontaal doormidden.
Besprenkel de snijkanten lichtjes met wat olie en gril beide zijden goudbruin.
Snijd de courgetten en aubergines in dikke plakken.
Snijd de puntpaprika in grove stukken.
Gril de groenten beetgaar in een hete grill of grillpan.
Hak de tijm en rozemarijn fijn.
Bestrooi de gegrilde groenten met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
Snijd daarna de groenten grof en meng goed door elkaar.
Besmeer de onderste helft van elke focaccia lichtjes met bbq-saus.
Verdeel het groentemengsel erover en leg daarop de plakjes Fiorino.
Sluit af met de bovenste helft van de focaccia.