Aperitief, Voorgerecht
De romige peterseliemayonaise, beetgare groene asperges en opgerolde Fiorino zorgen voor een gebalanceerde combinatie van smaak, textuur en presentatie. Ideaal als bijgerecht bij de barbecue of als lichte starter op een feestelijk buffet. Klaar om indruk te maken én snel te serveren.
Ingrediënten voor 8 personen
80 plakjes Fiorino
800 gr pasta pipe rigate
2 bussels groene asperges
1 bussel peterselie
6 el mayonaise
Bereidingswijze
Kook de pasta gaar in een ruime hoeveelheid water met een snuifje zout en een scheutje olijfolie.
Giet af en laat afkoelen.
Hak de peterselie zeer fijn en roer onder de mayonaise.
Schil het onderste deel van de asperges.
Leg ze in koud water in een kookpot en breng aan de kook.
Neem de pot onmiddellijk van het vuur zodra het water kookt en laat de asperges nog 10 min. garen in het warme water.
Spoel ze daarna direct af met koud water om de garing te stoppen.
Snijd de asperges in stukjes.
Rol de plakjes Fiorino op tot mooie rolletjes.
Meng de peterseliemayonaise onder de afgekoelde pasta.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg ook de stukjes asperges toe.
Verdeel de pastasalade over een schaal en schik de Fiorinorolletjes er mooi bovenop.