-
Home
-
Laat Je Inspireren
- Bruschetta Met Fiorino, Tomaat & Mozzarella Tartaar
Bruschetta met Fiorino, tomaat & mozzarella tartaar
Aperitief
Deze frisse tartaar van Fiorino, tomaat en mozzarella is een echte blikvanger in de toonbank. De combinatie van romige kaas, rijpe tomaat en een subtiel kruidige toets geeft een verrassend lichte, mediterrane smaak. Gebruiksklaar, snel te dresseren en ideaal als verfijnd hapje of premium seizoensspecial — een recept dat zowel qua presentatie als verkoopkracht sterk scoort.
Ingrediënten voor 10 personen
Bekijk product100 g tomaat, zaadjes verwijderd en fijn gesneden
100 g Fiorino, in mini-blokjes (± 0,2 cm)
1 bol mozzarella (ca. 250 g), goed uitgelekt en in kleine blokjes
1 el kappertjes, fijngehakt
Parmezaanse kaas, naar wens
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 el witte chardonnay-azijn
Handvol verse basilicum, fijngesneden
Zout en peper
Rucola blaadjes
Bereidingswijze
Tomaten voorbereiden: verwijder de pitjes en het sap, snijd het stevige vruchtvlees in kleine blokjes.
Kaassoorten toevoegen: meng de tomaat met de blokjes mozzarella en Fiorino.
Op smaak brengen: voeg de kappertjes, olijfolie, balsamico en chardonnay-azijn toe.
Basilicum & kruiden: meng de basilicum erdoor en breng op smaak met zout, peper en eventueel Parmezaanse kaas.
Serveren: serveer als tartare op krokante bruschetta, werk af met rucola en extra parmezaanse kaas