jambon-fleur-terre

Hammetje met Vuur, Bloesem & Aardse Toetsen

Hoofdgerecht, Lunch, Plats

Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten voor 1 persoon

Bekijk product

1 klein voorgegaard hammetje (150–200 g) van Imperial

1 el honing (12 g) / ½ tl fijngeraspte verse gember (4 g)

½ tl fijngesneden rode chilipeper (4 g)

1 tl grove mosterd (7 g)

1 el ketjap manis (15 g)

1 el rozenwater (15 g)

1 takje rozemarijn

2 plakjes verse citroen

1 el geroosterde pistachenoten (4 g)

Versgemalen zwarte peper (0.3 g) Groenten & aardappel 6–8 kleine krieltjes, gehalveerd (125 g)

3 jonge worteltjes met loof, schoongemaakt (150 g)

½ rode ui, in partjes (35 g)

1 klein handje verse spinazie (45 g)

1 el olijfolie (15 g)

Snuf grof zeezout (0.65 g)

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 190°C. 

2

Meng halve krieltjes, worteltjes en rode ui met olijfolie, zeezout en een paar naaldjes rozemarijn. Leg in een ovenschaal en rooster 14 min. 

3

Meng honing, gember, chili, mosterd, ketjap manis en rozenwater. 

4

Leg het hammetje bij de groenten in de ovenschaal, bestrijk het hammetje royaal met de lak en voeg het takje rozemarijn toe. Rooster nog ±15 min, tot de groenten goudbruin zijn en het hammetje glanst. 

5

Haal uit de oven, leg de spinazie kort op de hete groenten zodat ze nét slinkt —voor een frisse groene toets. Serveer het hammetje met de geroosterde groenten en krieltjes. 

6

Garneer met citroen, gehakte pistachenoten en wat versgemalen zwarte peper. groentekleuren maken het geheel speels en aantrekkelijk. Gebruik van verschillende texturen.

Tip

Meng de gember en de chili met een vijzel tot een pasta.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus