

-
Home
-
Laat Je Inspireren
- Jambonneau Met Veloutésaus en Groentjes
Jambonneau met veloutésaus en groentjes
Hoofdgerecht
Deze klassieker is een slimme keuze voor grootkeukens in foodservice die traditie willen combineren met finesse. Een gerecht dat meteen opvalt in de toonbank door z’n rijke smaak en toegankelijke samenstelling.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product4 hammetjes (Jambonneaus)
4 stengels selder
1 fijne prei
16 krielaardappelen
250 gr champignons
2 el citroensap
150 gr erwtjes uit de diepvries
20 zilveruitjes
400 ml kalfsbouillon
200 ml room
1 soeplepel roux
1 soeplepel worcestersaus
kervel als garnituur
Bereidingswijze
Stoom de prei en de selder gaar.
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
Pel de zilveruitjes. TIP: Leg de zilveruitjes een 10tal minuten in warm, zo pellen die makkelijker. Of je kan ook diepvrieszilveruitjes gebruiken.
Bak de zilveruitjes in wat boter, voeg de champignons en wat citroensap toe en laat verder garen.
Blancheer de erwtjes.
Kook de kalfsbouillon en voeg de room toe.
Laat even indikken en voeg, indien je de saus wat dikker wenst, een lepel roux toe.
Doe er het kookvocht van de champignons bij.
Breng op smaak met peper en zout en de worcestersaus.
Verwarm de jambonneaus – volg hiervoor de instructies op de verpakking.
Leg in ieder kommetje een Jambonneau, verdeel er de groentjes bij.
Oversaus rijkelijk en garneer met kervel.