Jambonneau met veloutésaus en groentjes

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Deze klassieker is een slimme keuze voor grootkeukens in foodservice die traditie willen combineren met finesse. Een gerecht dat meteen opvalt in de toonbank door z’n rijke smaak en toegankelijke samenstelling.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

4 hammetjes (Jambonneaus)

4 stengels selder

1 fijne prei

16 krielaardappelen

250 gr champignons

2 el citroensap

150 gr erwtjes uit de diepvries

20 zilveruitjes

400 ml kalfsbouillon

200 ml room

1 soeplepel roux

1 soeplepel worcestersaus

kervel als garnituur

Bereidingswijze

1

Stoom de prei en de selder gaar.

2

Kook de krieltjes gaar in gezouten water.

3

Pel de zilveruitjes. TIP: Leg de zilveruitjes een 10tal minuten in warm, zo pellen die makkelijker. Of je kan ook diepvrieszilveruitjes gebruiken.

4

Bak de zilveruitjes in wat boter, voeg de champignons en wat citroensap toe en laat verder garen.

5

Blancheer de erwtjes.

6

Kook de kalfsbouillon en voeg de room toe.

7

Laat even indikken en voeg, indien je de saus wat dikker wenst, een lepel roux toe.

8

Doe er het kookvocht van de champignons bij.

9

Breng op smaak met peper en zout en de worcestersaus.

10

Verwarm de jambonneaus – volg hiervoor de instructies op de verpakking.

11

Leg in ieder kommetje een Jambonneau, verdeel er de groentjes bij.

12

Oversaus rijkelijk en garneer met kervel.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus