Jambonneau gelakt op de BBQ

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Dit gerecht is een smaakbom waarin het sappige varkensvlees een krokant, gekaramelliseerd laagje krijgt van de zoet-pittige lak. De barbecue geeft het vlees een rokerige toets die perfect samengaat met de smeuiïgheid van het vlees. De combinatie van crunch en smeuïgheid maakt dit ideaal voor foodtrucks, zomerbuffetten of barbecuepakketten.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

10 jambonneau's

6 el ketjap manis

6 el ahornsiroop

3 el mosterd

3 el ketchup

2 el chiliolie

1 kl komijn

1 kl gerookte paprikapoeder

kleine paprika

courgettes

aubergines

wortelen

kerstomaatjes

Bereidingswijze

1

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

2

Bestrijk de jambonneau’s met de marinade.

3

Breng de BBQ tot een 180°C.

4

Leg de jambonneau’s op de BBQ gedurende 15 à 20 min.

5

Grill verschillende groenten als garnituur: kleine paprika, wortelen, aubergines, courgette,…...

6

Leg kerstomaatjes in een schaal, besprenkel met olie en balsamicocreme, voeg rozemarijn, look, peper en zout toe en plaats de schaal 10min op de BBQ.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus