Salade
Een fris slaatje met geplukte Jambonneau, warme vinaigrette en knapperige groenten. Verfrissend en hartig tegelijk: ideaal voor een snelle lunch of als ready-to-eat salade voor on-the-go klanten.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product4 hammetjes (Jambonneaus)
1 spitskool
200 gr geraspte wortel
1 rode appel
2 rode uien
30 gr mayonaise
30 gr Griekse yoghurt
1 bakje tuinkers
200 gr ketchup
200 ml water
20 gr mosterd
15 gr bruine suiker
1 teentje look
3 takjes tijm
1 kl komijn
1 rood pepertje
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten voor de saus en laat een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje. TIP: doe de warme saus in een potje met schroefdop, draai op zijn kop en laat afkoelen. Zo kan je die enkele maanden bewaren.
Meng de mayonaise met de yoghurt en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Snijd de spitskool in slierten, de appel in schijfjes en de rode ajuin in ringen.
Doe alles, samen met de geraspte wortel, in een slakom en meng met de vinaigrette.
Verdeel over 4 kommetjes.
Verwarm de Jambonneau, volg de instructies op de verpakking.
Pluk het vlees en lepel er een deel van de saus over.
Verdeel het vlees over de sla, garneer met enkele takjes tuinkers.
Serveer eventueel wat extra saus bij het slaatje.