Zomers slaatje met Jambonneau

Salade

Bereidingstijd: 15 min.

Een fris slaatje met geplukte Jambonneau, warme vinaigrette en knapperige groenten. Verfrissend en hartig tegelijk: ideaal voor een snelle lunch of als ready-to-eat salade voor on-the-go klanten.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

4 hammetjes (Jambonneaus)

1 spitskool

200 gr geraspte wortel

1 rode appel

2 rode uien

30 gr mayonaise

30 gr Griekse yoghurt

1 bakje tuinkers

200 gr ketchup

200 ml water

20 gr mosterd

15 gr bruine suiker

1 teentje look

3 takjes tijm

1 kl komijn

1 rood pepertje

Bereidingswijze

1

Meng alle ingrediënten voor de saus en laat een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje. TIP: doe de warme saus in een potje met schroefdop, draai op zijn kop en laat afkoelen. Zo kan je die enkele maanden bewaren.

2

Meng de mayonaise met de yoghurt en breng het geheel op smaak met peper en zout.

3

Snijd de spitskool in slierten, de appel in schijfjes en de rode ajuin in ringen.

4

Doe alles, samen met de geraspte wortel, in een slakom en meng met de vinaigrette.

5

Verdeel over 4 kommetjes.

6

Verwarm de Jambonneau, volg de instructies op de verpakking.

7

Pluk het vlees en lepel er een deel van de saus over.

8

Verdeel het vlees over de sla, garneer met enkele takjes tuinkers.

9

Serveer eventueel wat extra saus bij het slaatje.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus