Minihammetjes

Krokant van hammetje met Bretoens zeewier, mosterdijs en zurige saus met viseitjes

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

1 gekookt hammetje

200 g panko

2 hele eieren

50 g bloem Zeewiertartaar 30 g zeesla

30 g dulse

20 g kappertjes

1 koffielepel mosterd

20 g augurken

20 g sjalot

Naar smaak: olijfolie, ciderazijn, Espelettepeper en zout Zeekraalpickles 200 g zeekraal

100 g azijn

100 g water

40 g suiker

5 g grof zout Zurige saus 30 g mayonaise van het huis

30 g vloeibare room

30 g ciderazijn

50 g viseitjes (van forel, haring, vliegende vis)

15 g fijngeknipte bieslook

sap van 1/2 limoen met zeste Mosterdijs 500 g volle melk

100 g eigeel

75 g suiker

30 g mosterdzaad

20 g mosterd van Dijon

zout & peper Garnering: scheutjes vogelmuur, dille, kervel & bloemblaadjes

Bereidingswijze

1

Het mosterdijs maken door de melk aan de kook te brengen, deze over het mengsel van eigeel, suiker en mosterd te gieten, weer op het vuur te zetten en te koken bij 75°. Kruiden en laten afkoelen alvorens de bereiding in de diepvriezer te zetten, en daarna centrifugeren.

2

De zeewiertartaar maken door alle ingrediënten te hakken. Op smaak brengen met olijfolie en ciderazijn.

3

De pickles maken door water, azijn, zout en suiker aan de kook te brengen en de zeekraal erin onder te dompelen en te laten afkoelen. De frisse saus maken door alle ingrediënten te mengen. 

4

Het hammetje ontdoen van alle beenderen en het vlees lichtjes hakken, de zeewiertartaar toevoegen, een beetje gestold kookvocht van het hammetje toevoegen en kroketten vormen met behulp van een siliconen vorm. Laten opstijven in de koelkast, dan paneren à l’anglaise en bakken op 180°.

5

 Schikken en garneren met de slascheutjes en afwerken met de kleine garnituren.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus