Recepten
Focaccia met Fiorino op de BBQ
TIP: serveer warm van de grill of koud als rijk gevulde lunch.
Basisproduct: Salami
Gebruiksmoment: Lunch
Ingrediënten
-
40 plakjes Fiorino
-
8 stukken focaccia
-
2 courgetten
-
1 aubergine
-
2 puntpaprika’s
-
Tijm
-
Rozemarijn
-
BBQ-saus
Bereidingswijze
-
Snijd de focaccia’s horizontaal doormidden.
-
Besprenkel de snijkanten lichtjes met wat olie en gril beide zijden goudbruin.
-
Snijd de courgetten en aubergines in dikke plakken.
-
Snijd de puntpaprika in grove stukken.
-
Gril de groenten beetgaar in een hete grill of grillpan.
-
Hak de tijm en rozemarijn fijn.
-
Bestrooi de gegrilde groenten met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout.
-
Snijd daarna de groenten grof en meng goed door elkaar.
-
Besmeer de onderste helft van elke focaccia lichtjes met bbq-saus.
-
Verdeel het groentemengsel erover en leg daarop de plakjes Fiorino.
-
Sluit af met de bovenste helft van de focaccia.
