Recepten

Focaccia met Fiorino op de BBQ

TIP: serveer warm van de grill of koud als rijk gevulde lunch.

Categorie:
Basisproduct:
Gebruiksmoment:

Ingrediënten

  • 40 plakjes Fiorino

  • 8 stukken focaccia

  • 2 courgetten

  • 1 aubergine

  • 2 puntpaprika’s

  • Tijm

  • Rozemarijn

  • BBQ-saus

Bereidingswijze

  1. Snijd de focaccia’s horizontaal doormidden.

  2. Besprenkel de snijkanten lichtjes met wat olie en gril beide zijden goudbruin.

  3. Snijd de courgetten en aubergines in dikke plakken.

  4. Snijd de puntpaprika in grove stukken.

  5. Gril de groenten beetgaar in een hete grill of grillpan.

  6. Hak de tijm en rozemarijn fijn.

  7. Bestrooi de gegrilde groenten met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout.

  8. Snijd daarna de groenten grof en meng goed door elkaar.

  9. Besmeer de onderste helft van elke focaccia lichtjes met bbq-saus.

  10. Verdeel het groentemengsel erover en leg daarop de plakjes Fiorino.

  11. Sluit af met de bovenste helft van de focaccia.

Toon alle recepten