Fiorino met zwarte olijventapenade

Aperitief

Bereidingstijd: 15 min.

Dit recept combineert de rijke smaak van zwarte olijventapenade met de zachte smaak van Fiorino en knapperig bladerdeeg. De prachtig gepresenteerde Fiorino-bloemen maken dit gerecht niet alleen heerlijk van smaak, maar ook visueel aantrekkelijk in je bereidingstoog.

Ingrediënten voor 5 personen

Bekijk product

20 plakjes Fiorino

10 rondjes bladerdeeg met een diameter van 10 cm

300 gr zwarte olijven

10 kerstomaatjes

250 gr Manchego kaas

Scheutje olijfolie

Scheutje sushiazijn

2 el gehakte peterselie

2 ansjovisfilets

1 el kappertjes

Peper en zout

Bereidingswijze

1

Doorprik het bladerdeeg en plaats ze in muffinvormpjes.

2

Bak de bladerdeegkuipjes in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze goudgeel en knapperig zijn, ongeveer 15 à 20 minuten.

3

Hak de zwarte olijven, Manchego kaas, ansjovis en kappertjes grof. Voeg olijfolie toe totdat je een smeuïge tapenade krijgt. Breng op smaak met peper en zout, en meng de gehakte peterselie erdoor.

4

Hak de kerstomaatjes en marineer deze in sushiazijn.

5

Leg twee plakjes Fiorino trapsgewijs op elkaar, plooi ze in twee en rol ze op tot een elegante bloemvorm.

6

Vul de bladerdeegkuipjes met de zwarte olijventapenade, maak een kuiltje in het midden en plaats de Fiorino-bloem erin.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus