Salade
Op zoek naar een frisse, voedzame salade met stevige smaak? Deze linzensalade met Pepino combineert de rijke, rokerige ham met de zachte linzen en knapperige groenten voor een verrassend en vullend gerecht. Ideaal voor lunchservice of als take-away gerecht in de toonbank van de traiteur of slager.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product15 sneden van 0,5 cm Pepino
1 kg groene linzen voorgegaard (ev. uit blik)
200 g erwten (ev. diepvries)
200 g wortelbrunoise (ev. diepvries)
2 rode uien
2 el gehakte peterselie
2 dl olijfolie extra vierge
peper van de molen
snuifje zout
Bereidingswijze
Snijd de dikke sneden Pepino in reepjes.
Kook de wortelbrunoise beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel ze onmiddellijk koud.
Pel de uien en snijd ze in 2, daarna in fijne reepjes.
Meng de linzen met de olijfolie, erwten, wortelbrunoise, de helft van de gehakte peterselie, en de reepjes Pepino.
Kruid goed af met peper van de molen.
Werk af met de rest van de peterselie.