Aperitief
Romig, kruidig en krokant komen samen in dit verrassende hapje. De zachte polenta met munt en geitenkaas vormt een mooi tegengewicht voor de zoute punch van Pepino-salami. Een smaakvol idee voor recepties of borrelmomenten.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product20 plakjes Pepino
4 dikke plakken Pepino
150 g polenta
900 ml kippenbouillon
20 g boter
200 g zachte geitenkaas Chavroux
2 el fijngesnipperde munt
Peper en zout
Bloem
2 eieren
Panko of paneermeel
Bereidingswijze
Snijd de dikke plakken Pepino in fijne blokjes.
Breng de kippenbouillon aan de kook, voeg de boter toe.
Giet er de polenta bij.
Blijf, op het vuur, ongeveer 5 à 10 min roeren tot de polenta gaar is en vast wordt.
Voeg de geitenkaas, fijne blokjes Pepino en de munt toe.
Kruid met flink wat peper en zout volgens smaak.
Doe alles in een schaal en laat wat opstijven.
Maak mooie vierkantjes of balletjes van de polenta.
Paneer ze in bloem, losgeklopt ei en panko.
Frituur op 180°C.
Prik op ieder balletje een rozetje Pepino.
Serveer als hapje of bij een frisse zomersla.