Pittige roerbak met Kip aan 't Spit Groenten op Aziatische wijze

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Een roerbakgerecht dat écht pit heeft: Kip aan ’t Spit Groenten in een saus van curry, citroengras en ketjap. Voor klanten die houden van uitgesproken smaken in een warme dagschotel.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

4 dikke plakken Kip aan ’t Spit Groenten

1 el curry pasta

1 el fijngehakte gehakte gember

2 el fijngehakte citroengras

200 ml water

3 el ketjap manis

sap van halve limoen

12 krielaardappelen

1 rode ajuin in ringen

1 courgette

1 pakje witte beukenzwammen

handvol korianderblaadjes

milde Spaanse peper

olie om te bakken

Bereidingswijze

1

Roerbak de currypasta in wat olie.

2

Voeg de gember, citroengras toe.

3

Blus met 200 ml water en ketjap manis.

4

Breng op smaak met limoensap.

5

Laat op een heel zacht vuurtje infuseren en zeef.

6

Kook de aardappelen in de pel en halveer.

7

Snijd de courgette in halve maantjes.

8

Doe wat olie in je wokpan en roerbak de ajuin, aardappelen, courgette en champignons.

9

Blus met 100 ml saus.

10

Snijd de Kip aan ’t Spit Groenten in mooie balkjes.

11

Verdeel de groenten over 4 potjes en leg er de balkjes kip bovenop.

12

Garneer met verse koriander en fijngesnipperd Spaanse peper.

13

Nappeer nog wat extra saus bovenop.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus