

-
Home
-
Laat Je Inspireren
- 100% Kippensalami Taart Met Honingtomaatjes
100% Kippensalami taart met honingtomaatjes
Hoofdgerecht
Deze hartige taart combineert zoet, romig en hartig in één hap. Perfect als warme meeneemoptie of voor buffetten in de foodservice.
Ingrediënten voor 4 personen
Bekijk product5 dikke plakken 100% Kippensalami
Bladerdeeg vierkant 30X30 of rechthoekig
600 g kerstomaatjes in verschillende kleuren
Olijfolie
Peper en zout
2 el bruine suiker
Enkele takjes verse tijm
2 zakjes buffelmozzarella
3 el pesto
300 g geraspte grano pandano
Bereidingswijze
Snijd de tomaatjes doormidden en doe in een ovenschaal.
Besprenkel met 2 el olijfolie, peper, zout, suiker, paar takjes tijm en rozemarijn.
Doe de plak bladerdeeg in een platte vuurvaste schaal en prik er gaatjes in.
Plaats samen met de tomaatjes in een voorverwarmde oven 180°C gedurende 15min.
Controleer het bladerdeeg, voeg eventueel nog wat baktijd bij.
Haal het bladerdeeg en de tomaatjes uit de oven, verdeel er de geraspte kaas en pesto over het bladerdeeg, de tomaatjes bovenop.
Bedek met de mozzarella en plaats nogmaals 10 à 15 min in de oven.
Haal uit de oven, doe er de reepjes salami bovenop.
Garneer met verse tijm.