100% Kippensalami taart met honingtomaatjes

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 15 min.

Deze hartige taart combineert zoet, romig en hartig in één hap. Perfect als warme meeneemoptie of voor buffetten in de foodservice.

Ingrediënten voor 4 personen

Bekijk product

5 dikke plakken 100% Kippensalami

Bladerdeeg vierkant 30X30 of rechthoekig

600 g kerstomaatjes in verschillende kleuren

Olijfolie

Peper en zout

2 el bruine suiker

Enkele takjes verse tijm

2 zakjes buffelmozzarella

3 el pesto

300 g geraspte grano pandano

Bereidingswijze

1

Snijd de tomaatjes doormidden en doe in een ovenschaal.

2

Besprenkel met 2 el olijfolie, peper, zout, suiker, paar takjes tijm en rozemarijn.

3

Doe de plak bladerdeeg in een platte vuurvaste schaal en prik er gaatjes in.

4

Plaats samen met de tomaatjes in een voorverwarmde oven 180°C gedurende 15min.

5

Controleer het bladerdeeg, voeg eventueel nog wat baktijd bij.

6

Haal het bladerdeeg en de tomaatjes uit de oven, verdeel er de geraspte kaas en pesto over het bladerdeeg, de tomaatjes bovenop.

7

Bedek met de mozzarella en plaats nogmaals 10 à 15 min in de oven.

8

Haal uit de oven, doe er de reepjes salami bovenop.

9

Garneer met verse tijm.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus