Recepten
Jambonneau met veloutésaus en groentjes
Basisproducten: Ham
Gebruiksmomenten: Hoofdgerecht
Ingrediënten
-
4 hammetjes (Jambonneaus)
-
4 stengels selder
-
1 fijne prei
-
16 krielaardappelen
-
250 gr champignons
-
2 el citroensap
-
150 gr erwtjes uit de diepvries
-
20 zilveruitjes
-
400 ml kalfsbouillon
-
200 ml room
-
1 soeplepel roux
-
1 soeplepel worcestersaus
-
kervel als garnituur
Bereidingswijze
-
Stoom de prei en de selder gaar.
-
Kook de krieltjes gaar in gezouten water.
-
Pel de zilveruitjes. TIP: Leg de zilveruitjes een 10tal minuten in warm, zo pellen die makkelijker. Of je kan ook diepvrieszilveruitjes gebruiken.
-
Bak de zilveruitjes in wat boter, voeg de champignons en wat citroensap toe en laat verder garen.
-
Blancheer de erwtjes.
-
Kook de kalfsbouillon en voeg de room toe.
-
Laat even indikken en voeg, indien je de saus wat dikker wenst, een lepel roux toe.
-
Doe er het kookvocht van de champignons bij.
-
Breng op smaak met peper en zout en de worcestersaus.
-
Verwarm de jambonneaus – volg hiervoor de instructies op de verpakking.
-
Leg in ieder kommetje een Jambonneau, verdeel er de groentjes bij.
-
Oversaus rijkelijk en garneer met kervel.