Hoofdgerecht
Deze klassieker krijgt een verrassende upgrade. Het stoofpotje zit boordevol karakter, met een frisse toets van citrus die het gerecht oplicht. Ideaal als winterse suggestie of feestelijk hoofdgerecht met minimale mise-en-place.
Ingrediënten voor 10 personen
Bekijk product1 mini jambonneau per persoon
6 sjalotten
Kontje boter
1,5 lt bruine fond
0,75 sinaasappelsap
10 kumquats
3 groene courgetten
4 stengels witte selder
4 teentjes look geplet
2 laurierblaadjes
Enkele takjes tijm
30 krielaardappelen
Bereidingswijze
Snij de sjalotten in grove stukken.
Smelt de boter en bak de sjalotten en look mooi bruin.
Blus met sinaasappelsap en laat even inkoken.
Voeg de bruine fond toe.
Schil de krielaardappelen en halveer.
Snij de courgette en de selder in stukjes.
Halveer de kumquats.
Voeg alle overige ingrediënten toe aan de saus.
Laat zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
Leg de Jambonneau in de saus en warm deze op.
Breng op smaak met peper en zout.