Stoofpotje Jambonneau

Hoofdgerecht

Bereidingstijd: 60 min.

Deze klassieker krijgt een verrassende upgrade. Het stoofpotje zit boordevol karakter, met een frisse toets van citrus die het gerecht oplicht. Ideaal als winterse suggestie of feestelijk hoofdgerecht met minimale mise-en-place.

Ingrediënten voor 10 personen

Bekijk product

1 mini jambonneau per persoon

6 sjalotten

Kontje boter

1,5 lt bruine fond

0,75 sinaasappelsap

10 kumquats

3 groene courgetten

4 stengels witte selder

4 teentjes look geplet

2 laurierblaadjes

Enkele takjes tijm

30 krielaardappelen

Bereidingswijze

1

Snij de sjalotten in grove stukken.

2

Smelt de boter en bak de sjalotten en look mooi bruin.

3

Blus met sinaasappelsap en laat even inkoken.

4

Voeg de bruine fond toe.

5

Schil de krielaardappelen en halveer.

6

Snij de courgette en de selder in stukjes.

7

Halveer de kumquats.

8

Voeg alle overige ingrediënten toe aan de saus.

9

Laat zachtjes sudderen tot de aardappelen gaar zijn.

10

Leg de Jambonneau in de saus en warm deze op.

11

Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Ontdek ons assortiment en laat je inspireren.
Ontdek ons assortiment
en laat je inspireren.
Download de catalogus