Lunch, Salade
In dit hartige en warme gerecht brengt ziltige spekjes, zoetzure dressing en aardappelen perfect samen met heerlijk mals varkensvlees. De geplukte jambonneau voegt een diepe, volle smaak toe aan deze Belgische klassieker.
Ingrediënten voor 10 personen
Bekijk product4 grote jambonneau’s
1 kg krielaardappelen
10 hard gekookte eieren(8min)
1 kg groene boontjes
Handvol gehakte peterselie
1 krop andijvie frisee
2 rode ajuinen in ringen
5 el mosterd
2 rauwe eieren
3 dl koolzaadolie
Enkele druppels tabasco
Peper en zout
Bereidingswijze
Doe mosterd, de eieren, peper, zout en tabasco in een maatbeker.
Mix terwijl je de olie straalgewijs eraan toevoegt tot je een licht gebonden viniagrette hebt.
Blancheer de boontjes beetgaar in gezouten water, spoel onder koud stromend water.
Kook de aardappelen, pel en halveer.
Verwarm de jambonneau en pluk het vlees van het bot.
Bak de aardappelen in half boter/half olie.
Voeg boontjes en jambonneau bij de aardappelen en hussel even.
Verdeel de frisee salade over de borden.
Bedek deze met de aardappelsalade en garneer met de hard gekookte eieren, rode ajuin en peterselie.
Lepel de dressing over het gerecht.